Wednesday, May 25, 2011

Mus may anak ibrahim pendek?????

Hyeee semua...Korang kenal mus may???Kenal Ibrahim pendek???Kalau tak kenal meh aku kasi tunjuk gambar mereka berdua...Yang belah kiri ni mus may dan belah kanan ni ibrahim pendek...


Isssue nya di sini bile kawan aku cik lis cakap mus may anak ibrahim pendek..korang caya tak???Mulanya aku caya tapi sebab dulu die pernah kata elfira loy tu anak azhar sulaiman dan ternyata dan terbukti salah maka aku pun decide nak pergi cek betul ke tidak kali ni...Kalau tengok daripada gambar mereka kat atas ni memang dah nampak macam anak beranak pun...Jom kite cek biodata mereka sorang-sorang..



Biodata Mus May


Nama : Musatafa bin Din

asal : kg.manjoi, ipoh, perak

pendidikan : sekolah menengah ipoh, perak

tarikh lahir : 10 mei 1968 (42tahun)
tinggi : xdiketahui..mungkin 15+.++cm
trivia : Selepas menamatkan persekolahan pada 1985, Mus dan Rosli (Handy Black) telah menubuhkan kumpulan yang bernama Green Agnour. Pada awal 1986, Man, Abu dan Yus mengajak Mus menubuhkan kumpulan MAY. Mereka menyertai pertandingan Juara Rock Perak pada bulan April 1986 dan menjadi juara



Biodata Ibrahim Pendek
Nama : ibrahim bin hassan
Tempat lahir : taiping, perak
Tarikh lahir : 1932
Tarikh meninggal : 25 november 2003 di HUKM ketika berusia 71tahun
Sbb kematian : ICU sbb pykit buah pinggang, paru2 berair & sesak nafas
Tmpt dikebumikan : tanah perkuburan taman midah, cheras, KL
Tinggi : 130cm
Bil anak : 7 orang
Trivia : Dalam The Spiral Road (1962), Ibrahim berlakon diHollywood bersama Rock Hudson dan Gena Rowlands (bintang filem melayu pertama berlakon di Hollywood)
Filem terakhir : XX Ray

Ape ke halnye  mereka anak beranak kalau dah name mus may tu mustapa bin din sedangkan ibrahim pendek tu namenye dah sah2 ibrahim..hishhh memang nak kene cik lis ni..Suke sangat bawak berita palsu..Nasib aku tak sebar kat 7 keturunan aku berita ni..Mau malu gua beb...Tapi buat setakat ni aku tak jumpe lagi info yang betul-betul cakap mus may bukan anak ibrahim pendek...Mungkin jugak mereka ade hubungan saudara mara tetapi saudara sesama islam..Ye idokkkk....

Pengajaranye di sin ialah tak semua orang muka serupa itu ade kaitan persaudaraan...Ade paham amarlisa..;p.Macam aku ade rupe siti nurhaliza tapi ternyata aku tak de ape-ape hubungan darah dengan beliau...*sila muntah hijau..;p...




p/s: saya harap mus may dapat komen blog saya ni sebab saya nak dia terangkan pekara sebenar...pleaseeeee.Tak lena tido pikir pasal ni..;p

22 comments:

  1. fada..pelis lah!
    T_________________________________T

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy ank arwah ibrahim.pendek mus may bukanlah ank arwah bapak.sy tk.

      Delete
    2. terima kaseh kerana bt blog ni skurang2nye as gak org yg mengingati arwah bapak sy..tk cik cik fada

      Delete
  2. yang last sekali tu tak leh blah..wekk, muntah hijau kuning dah ni

    ReplyDelete
  3. hahaha..lis suka buat family tree eh. :))

    ReplyDelete
  4. hahahaha...mmg niat nak buat org muntah hijau pun...

    Mun:ha itu la psl..die mmg mcm tu..entah spe plak lepas ni...hahahah..

    ReplyDelete
  5. Kita smua Ada 7 imbasan rupa nyata dalam QURAN Lupa Ke Hehehe!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  6. johan bapak sedara dia salih yakob

    ReplyDelete
  7. ibrahim pendek tu yg melakon film pendekar bujang lapok tu ye,yang jadi kekasih eni..
    yang gambar bisa becakap tu ye..

    ReplyDelete
  8. knpe nk mask tepi kain org sgt???????????? dengki ke???

    ReplyDelete
  9. wei jgan mask hal org laaaaa.....; npe laaa kaw nie.... jge laaa adb bgai pompuan laaa..... bodh sgt mask hal org npe??????? baik kaw padm post nie klau ak dpt kaw mamps ngan ak..... nant ak cek ad siap laaa kaw sial.......!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  10. to encik,cik,puan anon

    Ape yang dimaksudkan anda dengan masuk hal orang??entry di atas dibuat hanya untuk memastikan sama ada ape yang kawan saya cakap tu betul atau tidak..Saya tak pulak rasa entry di atas memalukan pihak mus may atau ibrahim pendek..Kalau ade, ayat mane yang memalukan mereka???Saya di suruh menjaga adab??ape pulak sebabnya anda menyuruh saya menjaga adab hanya kerana entry saya ni??musykil juga saya..Marah benar anda ni ye...Pelik juga saya..Blog cabuk saya ni juga dikunjungi haters..Saya tak rasa saya perlu untuk padam post ni sebab entry yang ditulis tidak langsung memalukan atau mengaibkan sesiapa..Sekian....

    ReplyDelete
  11. s0k0ng ciK faDa..!! Alaa.,Drg xfhm la tu apa yg ciK faDa tls tu.,keSian..,

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. Salam... Untuk pengetahuan cik fada.Mus may memang ade mengena degan ibrahim pendek. Ibrahim pendek pagkat tok saudara mus may orang taiping. Mus may bukan anak ibrahim tapi anak kepada din atau name penuhnya mustapa bin din. Mus may asal kampung manjoi. Saya tahu rumahnye di mana. Yang crita ni dari mak saya kakak kepada mus may. Saya harap penjelasan saya ni dapat memuaskan hati cik fada... Penbetulan dari 2 commennt sebelum ni.

    ReplyDelete
  15. Oo.. sy pn bru tau fakta ni.. emm thnks cik fada & akatsuki wafa.,

    ReplyDelete
  16. tengok kat youtube lagu may pastu ade orang ckp mus anak ibrahim pendek. terus search kt google, jumpa blog ni. la ni dah terjawab persoalan hehe

    ReplyDelete
  17. salam,
    disini sy sebagai salah seorang sepupu kepada Mus MAY a.k.a Tapa (nama kampung) ingin memberikn sedikit penerahan mengenai perkara ini...
    Tapa ni dikirakan sbg Anak Saudara kpd Arwah Ibrahim Pendek...kampung asal deme2 ni pun dekat2 je...area manjoi jugak...
    nak tahu atau tak, masa aku kursus kt INTAN Sabah tahun lepas (2012), yg mana member2 yg tau sy ni sepupu kpd Tapa ni, beria2 tanya kt sy betulke Tapa ni anak Arwah Ibrahim Pendek...sambil tahan gelak ngn tahan asap rokok sy jelaskn kpd mereka2 ni...siap call Tapa lg sebab nk buktikan pada deme2 ni...hihihihiiii...

    Hakikatnya, Mus MAY a.k.a Tapa BUKAN ANAK ARWAH IBRAHIM PENDEK...cuma pangkat anak saudara je, ok? heheheheee...

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. Pak berahim bukan Ayah mus may.Ayah mus may tinggi,jauh beza dari pak berahim.

    ReplyDelete