Monday, November 21, 2011

20112011

20.11.2011..

Hampir semua orang mengejar tarikh cantik untuk majlis-majlis yang istimewa…Tapi aku awal-awal pagi lagi dah dikejutkan dengan berita pemergian seorang kawan pada tarikh yang cukup cantik.  Biarpun bukan begitu rapat tapi masih boleh di panggil kawan. Tetap terasa sedih.

Walaupun hanya bertemu sekali tapi masih lagi teringat-ingat..Pada ingatan aku die seoarang lelaki yang baik..sedikit terkilan bila aku terlalu memegang prinsip tak akan dekat dengan mane-mane lelaki sampai aku selalu tak hiraukan dia.  Panggilan telefon die buat kali terakhir beberapa hari sebelum die meninggal pun tidak aku hirau.  Sungguh lepas ape yang jadi aku cukup rasa menyesal.  Tak ade salahnye kalau aku beri peluang pada die untuk berkawan dengan aku lebih rapat.

Menyesal sekarang pun tiada guna. Beliau telah selamat dikebumikan. Semoga die ditempatkan di tempat orang-orang yang beriman…Aminnnnnnnn…

Friday, November 18, 2011

Gua jadi bos..Lu orang ada????

Ini bukan muka bajek comel tapi muka mintak penampor se das dua...Grrrrrr..
Bos besar, bos sederhana besar, bos tak berapa nak besar semua tak ade hari ni..Jadi ini hari gua jadi BOS..HAHAHAHAHAHAAH..*gelak setan...

Bila die bukan lagi milik kamu...


Aku belajar melupakan seseorang yang melupakan aku...

Aku belajar memaafkan semua orang yang menyakiti aku...

Aku belajar untuk menjadi yang terbaik untuk orang yang aku sayangi..

Tapi...

Satu pekara yang amat sukar untuk aku pelajari...

"TERSENYUM disaat orang yang aku sayangi Menyayangi orang lain....





Perghhhh jiwang siot...hikhikhik...

Tuesday, November 15, 2011

Tik tok tik tok....



Tik..Tok..Tik..Tok..Tik..Tok...40 HARI LAGI...=)

Dear masa, please berdetik lebih laju..........

Monday, November 14, 2011

Tuesday, November 1, 2011

Welcome november..Can't wait for December...

Welcome November...

Sedar tak sedar dah pun masuk bulan november..Bermakna lagi 2 bulan aku tak perlu pakai uniform "peguam" aku ni..Tak perlu pergi kerja hari sabtu dan tak perlu bangun awal..Hoyeahhhhh....

Haaa bercakap pasal semua tu memang lah seronok..Yang tak seronok nye bila aku dah mula kene hantar research dan report praktikal..Gua dah mula cuak beb..Serius cuak ni...Bulan 12 nak hantar report praktikal yang satu ape pun aku tak buat lagi dan bulan 1 kene antar research..Pitam weh pitam...

Selain tu cuak jugak bila pikir nak habis belajar dan kene cari kerja..Bila dapat tahu kawan aku dapat kerja kat tempat die praktikal aku jadi cuak pulak...Die dah dapat kerja then aku macam mane?????Ape-ape pun i'm happy for u dear...Seronok dah tak perlu pikir nak cari kerja lagi..Rezeki aku pulak tak tahu macam mane kan...

Lepas ni aku kene gigih cari kerja..Nak beli kereta,nak beli rumah,nak kahwin...hikhikhik...Padahal resume pun tak buat lagi..Jangan nak gigih sangat lah cik pada..*tampar diri sendiri....