Saturday, July 30, 2011

Selamat berpuasa....

Hyeee semua..Assalamualaikum..

Tak lama je lagi nak puasa kan...Sempena bulan puasa ni mari la kite saling bermaaf-maafan..Sucikan hati dan semoga bulan ramadhan kali ni memberi keberkatan kepada kita..Sama-sama la kite membuat kebaikan sempena bulan ramadhan ni...

Bersyukur tahun ni aku dapat puasa penuh kat rumah...Rasa macam dah lama je tak puasa penuh kat rumah since belajar dari sekolah then diploma then degree pulak..Kali ni je kebetulan cuti sepanjang bulan puasa...

Teringat bebuka puasa dan bersahur dengan kawan-kawan kat rumah sewa..Makan je ape yang ade...Rindu pulak nak suasana macam tu...Setahun dah berlalu..Teringat dekat bazar ramadhan kat puncak alam...Semuanya dah berlalu..Cepat sungguh masa meninggalkan kita...

Maaf pada semua segala salah silap saya pada anda semua...Selamat berpuasa...

Doa Malaikat Jibrail menjelang Ramadhan. "Ya Allah?abaikanlah puasa umat Nabi Muhammad S.A.W jika apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan 3 perkara: 1. Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua org tuanya. 2. Tidak bermaafan terlebih dahulu antara suami isteri. 3. Tidak bermaafan terlebih dulu dengan orang-orang sekitarnya...

Thursday, July 28, 2011

Syukur Ya Allah....

Happy birthday to me..
Happy birthday to me..
Happy birthday to me..
Happy birthday to me...

Happy birthday to me...=)
Okey,tahun ni tak de kawan-kawan nak nyanyikan lagu birthday macam tahun lepas..=(...Jadi nyanyi untuk diri sendiri je la....Ade pun tadi kak cuna yang nyanyikan berulang kali..Selamat birthday maksu....Esok die sampai tak nak pergi sekolah sebab birthday mak su die..Die ingat maksu die ni agung ape..Time birthday sume orang dapat cuti.....

Setahun berlalu..Saya rindukan mase dulu2..Anda jugak tukang amik gambar...Miss u all..=(
Syukur alhamdulillah masih diberi bernafas sehingga ke hari ni..Sehingga menginjak ke umur 23 tahun..Semoga pertambahan umur memberi lebih kebaikan dah kerahmatan kepada aku...Semoga aku menjadi lebih matang dari semua segi..Thanks pada mak abah yang dah membesarkan aku dengan cukup sempurna dan jugak thanks pada abang2 dan kakak2 yang terima aku seadanya..Love u all so much....

p/s:Thanks pada yang wish dalam fesbuk,mesej dan jugak kol..May allah bless all of u....

Monday, July 25, 2011

My buah hati pengarang jantung...

Hari ni nak cerita pasal buah hati pengarang jantung aku...I heart them very much....Nak tahu sape mereka???

Nama Najihah husna binti Mohd Sofian.
Panggil kakak,husna atau najihah..(biasa najihah mak aku je yang panggil)
Umur 6 tahun.
Anak buah paling banyak cakap..Die boleh bercakap tanpa henti..Even membaca pun tak kenal noktah...
Pandai ambik hati orang tua..Contoh:bila tanya sape gemok maksu ke tam jawapan die mesti dua-dua pun kurus..Hakikatnye semua orang tau tam lagi gemok..;p..
Makanan feveret semua pun dia makan...Jarang tengok die tak suke makan...Sebab tu tembam...
Makcik faveret dah tentulah maksu iaitu aku...


Nama A'liyah Umairoh binti Mohd Sofian.
Panggil Adik ataupun umairoh..Even kat adik die pun die bahasakan diri die adik...Adik die pulak panggil die aroh..
Umur 5 tahun.
Pelat yang teramat..Die sebut katak-tatak,sekolah-setolah,sakit-satit,lagi-ladi dan macam-macam lagi perkataan die pelat..Sampai kitorang family panggil die siam..
Kemahiran mase kecik menangis sambil lompat-lompat..Kalah orang lompat tinggi..
Paling susah nak dengar cakap..Orang cakap jangan tu la die akan buat..
Makcik fevert tam iaitu akak aku..Makan mesti nak sebelah tam..
Kata-kata feveret sebelum berpisah dengan aku "mak su burokkk"..


Nama Nuur Khadeejah binti Kamarulzaman.
Panggil kakak atau deejah atau nor..(nor tu mak aku yg biasa panggil)
Umur 2 tahun nak masuk 3 tahun ..
Die tak pelat cume suara macam kartoon...
Budak yang sangat lemah lembut dan sopan santun..Nak cakap kuat-kuat dengan die pun tak sampai hati..
Paling susah nak makan nasi...Siap kene paksa baru makan..Sebab tu die slim..
Makcik feveret tentulah maksu...Ape-ape pun mesti mak su..=)


Nama Hannah Maisaroh Binti Mohd Sofian.
Panggil adik sharoh,shaloh atau baby..
Paling kuat makan..Mulut tak pernah berhenti mengunyah...
Suara serak-serak tengelam timbul...Tapi tak berapa reti cakap lagi...
Die sorang je yang tergila-gilakan ayah chik..Sampai tengok fahrin ahmad dalam tv pun die cakap ayah chik..
Punya senyuman yang kelakar..
Pendek dan ketot je..


Nama Ai'syah Soffiyah Binti Kamarulzaman..
Panggil aisyah atau adik atau sepet (sebab mata yang sepet)
Anak buah aku paling muda..
Sangat pandai mencari makan sendiri..Contoh:die boleh amik kurma yang ade dalam plastik kat atas almari rumah die dan makan...
Hobi suke gaduh dengan kakak die..Die gengster..Akak die yang lemah lembut tu selalu kalah..
Makcik feveret tam..Bukti bila tengok gambar tam kat fesbuk die sibuk panggil-panggil tam dengan sangat excited..Die pandai sebut tam tapi sebut mak su tak berapa pandai..

Ni la dia kelima-lima buah hati aku..Insyaallah tak lama lagi nak masuk 7 orang pulak....Harap-harap dapat boy pulak....

p/s:kakak husna baca blog aku ni membebel-bebel marah sebab aku kaat die dengan adik die gemok tapi puji deejah baik..Die sangat tak puas hati...Orang dah pandai membaca sekarang...Bukan main lagi die sekarang ni..hihihihihihi..Suke dengar die marah-marah...=)

Sunday, July 24, 2011

Aktiviti di hari sabtu...

Hyeee semua..Assalamualaikum....

Hari ni excited gile nak update blog...Sambil taip laju-laju ni..Kalah kelajuan honda kapcai...Aikkk honda kapcai laju ke...Okey nak tau excited sebab ape...??

Sebab nye hari ni me and my sisters pergi kelas buat cupcake dengan apam polkadot..Uolls tau ape itu cupcake dan apam polkadot???...Bahasa melayu tinggi nya adalah kek cawan dan apam bintik-bintik macam chikenpox tu...

Dari pagi sampai ke petang aku pergi kelas buat cupcakes dengan apam ni..Serius memang enjoy sangat buat benda ni...Enjoy sebab main dengan banyak kaler..Rasa macam kanak-kanak pun ade..Macam main masak-masak je..Yang penting cikgu dia a.k.a akak dewi iaitu kawan kepada akak aku memang sangat pandai mengajar..Senang paham..Banyak pulak tu tips yang die bagi kat kitorang...

Malas cerita banyak..Just nak tunjuk hasil kitorang buat tadi je..Bukan nak menunjuk-nunjuk tapi memang nak menunjuk-nunjuk...weeeeeeeeekkkk..;p

Milik siapakah tangan itu???Tengah cube buat decoration...

Ini cupcakes yang telah di letak icing...


Cupcake cubaan pertama hasil tangan aku dan akak aku k.kema..

Ini aku ler yang buat..I love u laaaahhhhh..;p

Peralatan-peralatan untuk mendeco cupcakes...
Ini la hasil selepas di hias..


Ni pulak apam polkadot..Dalam die ade inti strawberry dgn blueberry..Sangat sedap okey..

senang je nak buat apam ni...cewahhh belagak..hehehe..


Its me...
Selesai sudah kelas membuat cupcakes dan apam..Harap lepas ni boleh try buat kat rumah dan mungkin boleh berbusiness....Insyaallah...Doakan ye...(^_^)V

Thursday, July 21, 2011

Segmen cx's : geng UiTM by campus




                                           - Saya dari-  Uitm Kampus Puncak Alam
                                           - Course- Degree OM223 (Pentadbiran kesihatan) 
                                            - Part 6

Saya dah join segmen ni..Harap dapat jumpe geng-geng blogger satu kampus..Kampus lain pun boleh juge...=)  

Saya blogger IPTA/S


Hyee semua..Tengah menyibuk kat blog my friend ika tiba-tiba ternampak die join Saya blogger IPTA/S..Nampak menarik so hati ni membuak-buak jugak la nak join..Selalu ika ade invite kali ni die senyap pulak kan..;p

Meh nak cerita pasal IPTA aku yang tercinta..Dah pasti lah UITM yang sentiasa di hati ku...Okey,aku adalah pelajar  UITM PUNCAK ALAM tahun akhir...Ia,yang dalam hutan tu...Mesti semua orang akan cakap macam ni bile sebut pasal uitm puncak alam...Tak pe-tak pe..Kami redha je...

Aku first batch kat puncak alam ni..Time tu mesin atm pun tak de lagi,kafe ade bape kedai je yang bukak...Belum kira lagi tangga batu caves yang tinggi tu..Sampai abang-abang dan kakak-kakak aku suggestkan aku amik kos lain kat fakulti induk sebab kesian tengok kedaifan hidup aku kat sane..Nak keluar lagi la tak de transport...Bus langsung tak masuk..Betul-betul dah macam orang hutan duduk kat sane..Tapi mujur tak tumbuh bulu banyak-banyak...;p

Tapi yang best bila katil,bantal,tilam,loker semua kami orang first yang gune..Maaf adik-adik gune bantal bekas air liur basi akak.No worries,akak tido bebas air liur basi...hihihihi..Makin lama kampus kami dah makin canggih bukan je ade mesin atm yang lebih dari satu,ade tong air gedegang,kafe-kafe banyak tak terkata la,pilih je nak makan ape dan yang best sekali nak keluar boleh naik bus rapid...So tak de la rase macam kera kat dalam hutan puncak alam tu kan..Dapat jugak tengok pembangunan luar...eceeehhhhh...

Okey,itu je nak bebel pasal kampus uitm puncak alam..Tak kira orang nak kata hutan ke tempat orang hutan ke tapi pada aku uitm puncak alam adalah kampus terbaikkkkkkkk punyeeeeeeeeeeeee...peace..(^_^)V...

Maaf,entry terpanjang pulak...Tengah rindu kat kampus..Maklum la pelajar tahun akhir dan berpraktikal so dah tak dapat nak stay kat kampus lagi..=(

p/s:Terima kasih cik penganjur...=)

Orang kesukaan

Korang ade orang kesukaan dalam hidup korang???..Boleh jadi orang tu sedar yang korang suke die atau pun korang je yang syok sendiri suke tanpa sikit pun si mangsa sedar akan perasaan korang..

Ni aku nak cerita pasal akak aku..Die ade suke sorang doktor..Tapi entah mane silapnye doktor tu langsung tak sedar kewujudan dia...Yang pasti die agak teruja dengan doktor tu sebab die bercita-cita nak bersuamikan doktor..Okeh sungguh tinggi cita-cita beliau..Tapi okey la kan ade jugak matlamat hidup...Nak bersuamikan seorang doktor..Aku??Langsung tak ada...

Yang aku jadi marah bila dapat tahu sebenarnye doktor yang die dok tergila-gila kan sangat tu tak la sehensem mane..Tak sewajarnye die jadi sebegitu gila untuk lelaki yang berwajah sangat sederhana macam tu...Nope,aku bukan memandang orang berdasarkan rupa tapi berdasarkan kegilaan akak aku ni pastinya si lelaki tu seharusnye berwajah seperti aeron aziz,tak pun johhny depp atau pun paling cikai macam rosyam nor la..Ini langsung tak ade..Okey fine..Akak aku bercita rasa sederhana...Tak perlu hensem untuk buat hati kite suke kan....

Tapi sebenarnye yang aku lebih marah bila die langsung tak pandang akak aku yang aku kira tidak la buruk dan tentunya berupa sebab kami datang dari keluarga rupawan...hakhakhak....*sila muntah,aku izinkan..

Setelah puas aku bising-bising dengan akak aku sebab die tergila-gilakan doktor yang aku kire sombong dan tak de rupa tu terus die cakap kat aku..

"Sekurang-kurangnya akak rasa akak normal sebab sukakan seseorang..Tapi kau??Sorang pun kau tak suke"

Okeh,die cube nak kata yang aku seorang yang tidak normal..Keji sangat kata-kata beliau...

Ia,aku seorang yang tidak normal sebab aku langsung tak de orang kesukaan selain hero-hero cerita korea yang tak mungkin pun akan sedar kewujudan aku walaupun dalam mimpi...=(

Tidak normalkah aku??I'm just wondering...Hurmmmm..

Sunday, July 17, 2011

Art of letting go..

video

Pada yang susah nak lepaskan orang yang die sayang atau pernah sayang sila dengar lagu ni..Mungkin boleh bagi anda semangat...(^_^)V

Forgiveness and the Freedom of Letting go

Friday, July 15, 2011

People change,memories don't.

Setelah mengodek-godek henpon,baru aku sedar yang aku masih lagi simpan mesej yang bertarikh 24 october 2009...Now 15 july 2011..See berapa tahun punye mesej tu...Punye la terbukti yang aku ni seorang manusia yang suke memerangkap diri sendiri dengan kenangan-kenangan lama...Kesian...Kesian..

Terasa sayang pulak nak buang..Kawan aku cik lis pernah cakap once kau delete mesej tu kau tak kan dapat dah mesej-mesej macam tu dah dari orang yang sama..Betul cakap die..Tak mungkin akan dapat dari orang yang sama..Tapi sebab ape aku simpan..Sebab aku suke kan kenangan..Pahit atau manis pada aku ia tetap kenangan...

Tapi bila tibe masenya aku perlu delete semua kenangan tu untuk menjaga hati orang lain..Mungkin time tu dah nak berumah tangga kot.....(^_^)V

People change,memories don't 

p/s: Jangan ade yang cube nak ceroboh henpon aku sebab nak bace mesej aku..Terutama kepada cik kema...;p

Goodbye terengganu..

Hari ni berakhir sudah percutian aku ke Terengganu..Bukan la percutian yang betul-betul percutian tapi keluar daripada rumah sendiri tu kire percutian jugak la kan..hihihihi..Aku stay sane almost seminggu dengan visi dan misi nak cari calon suami kat sane tapi nan adooo....Gataiii sangat la kau cik pada..

Best duk sane sebab dapat pergi tempat orang..Makanan die manis-manis..Serius tak kene dengan tekak..Tapi kire okey la jugak kan...Lepas tu merasa jugak pergi pantai..Tak dapat nak mandi sebab tak bawak baju..Kalau tidak confirm dah aku surutkan air kat laut tu berkuak lentang..Boleh pulak tak bawak baju..Rugi betul..

Selain tu aku merasa tengok tempat petronas yang besar kat paka tu time malam..Memang sangat teruja sebab banyak lampu..Dari jauh dah nampak cam castle pulak..Serius cantik aku cakap wehhh..Tapi siap tulis "Dilarang menangkap gambar"..Kalau tak sure aku dah bubuh dalam blog ni dah...Tak dapek la yo..

The best part is bile mak ndak aku ajak pergi shopping baju raya...Die belanja okey...Horeayyyyyy..Puasa tak habis ganti lagi tapi baju raya dah ade..Over kan..hahahaha...Orang nak belanja aku ape lagi,laju je la...Dah puas pusing-pusing baru la jumpe baju yang berkenan...

Thanks makndak for baju raya,tudung,belanja makan dan bawak jalan-jalan..Enjoy duduk sane..=)

p/s:Dapat info baru daripada haris,beruang makan taik die sendiri...Makan selicin-licinnya kata haris...Fakta baru ni..hahahaha...

Thursday, July 14, 2011

I will never let you go..

A person who truly love you will never let you go, no matter how hard the situation is..


P/s:Sesekali post jiwang tak de salahnye kan..Ambik dari fesbuk cik ika..Best ayat ni...

Tuesday, July 12, 2011

Aku melayu perasan korea....

Hyee semua...Nak tanye korang ni..Suke tak tengok drama series korea tak pun movie korea??Sekarang ni bukan orang pempuan je bergalak tengok cerita korea ni, aku tengok orang laki pun sama naik jugak..Korang laki yang suke tengok cerita korea ni sebab awek die lawa-lawa ke sebab hero die lawa-lawa???Gay boy sungguh perangai..Haishhhh....

Member laki aku suke tanya aku..Asal la suke sangat tengok cerita korea tu...Pergi la tengok cite lain...Ehhhh suke hati aku laaa...Laptop aku bukan laptop korang...Okey jawapan yang bakal menyentapkan hati kaca mereka..Ni je jawapan aku untuk soalan dengki diorang tu..

1.  Aku suke tengok drama korea sebab dah tentu-tentu la hero die hensem..Setiap kali aku tengok cerita korea confirm dalam hati ni terus mengelegak rasa nak berlaki kan orang korea...Mesti anak aku comel kannnnnnnn...(^_^)V

2.  Dah kalau aku tak layan drama series korea aku nak layan drama ape..Drama hindi??Minat pulak aku tengok hero die yang gelap dan bermisai tebal tu...Eeeeuuwwwww..Tak pun tak kan la aku nak gigih sangat tengok drama series omputih yang banyak season sampai 10 tak habis-habis tu..Terkeluar bijik mata aku nanti..Jadi drama korea la pilihan yang terbaik..

3.  Satu lagi sebab cerita korea ni walaupun hero die kadang-kadang berpakaian macam heroin seluar kaler pink la bagai tapi tak jelik sangat nak tengok..Ce orang melayu kite yang hero pakai baju kemeja bunga-bunga dengan seluar kaler pink..Muntah hijau terus aku tengok...Lagipun cerita diorang walaupun kadang-kadang poyo tapi tetap best..

Itu je jawapan aku sebab ape aku suke tengok cerita korea ni..Tapi aku tidak la sampai taksub sangat okey...Aku bersederhana..Cewaahhhhhhh....

Ni nak promot sikit..Sekarang ni aku tengah tengok satu cerita ni..Tajuk die LIE TO ME..Tapi mak datuk bapak payah nak tengok online..Entah berapa hari la aku dapat habiskan cerita ni...Cerita ni best sebab lain daripada lain..Yang penting heroin die tak bongok-bongok macam dalam cerita-cerita korea yang lain...Heroin die kerja pangkat tinggi dalam government...Jarang kan ade watak macam tu..Selalu watak perempuan mesti bongok-bongok dan miskin tegar sampai kene buat 5 keje dalam satu hari..Gilaaaa...




Hero dan heroin

Lie to me..
Cerita ni best walaupun hero die kadang-kadang bermuka busuk..Tapi masih mampu di maafkan..Aku alergic sikit kalau cerita korea tapi hero tak hensem tak pun heroin tak cantik..Memang aku tak kan tengok..Nak terangkan lebih-lebih pasal cerita ni pun tak berapa nak mampu sebab nye aku start tengok episode 6 lepas tengok kat astro entah channel ape ntah terus aku cari kat my soju..Then terus sambung tengok..Tak tahu mula-mula cerita ni pasal ape..

Kalau korang nak tahu lebih pasal cerita ni pergi la google..go go go..Jangan nak malas sangat..Aku nak korang berkerja sikit..Baru la jari jemari bertambah sihat...Okey chowwww..Nak pergi menyihatkan jari dengan mengdownload cerita taiwan pulak....U tube sajeeeeeeee....

Monday, July 11, 2011

Lupekah aku???

Kakak aku cakap kalau kita tengok nama die kat fb kite dah tak sentap or berdebar-debar,orang cerita pasal die pun kite dah tak rasa nak amik tahu lagi tu maknenye kite dah betul-betul lupakan die..Tapi aku?????

OMG!!!Besarnye bijik mata kau,biru pulak tu....

Hye peeps..Semenjak berada di terengganu ni tak muncul pulak idea nak update blog..Misi berada di sini tak lain tak bukan mencari bf orang terengganu atau pun yang duduk di terengganu...Boleh macam tu??GATAIIII.....

Tak ade ape nak cerita sangat pun cume lately aku tengok kat fb *biasa la kaki stalker* bersepah gambar minah-minah yang pakai lense yang boleh buat bijik mata lagi besar dari muka tu..Konon-konon ala-ala korea..Itu belum lagi yang pakai kaler ijau biru kuning..Konon-konon omputih...Omputih ape kalau cakap melayu pun ade telo2 jawa...Toksah dok berangan la kan...Okey ini bukan entry jeles atau iri hati atau dengki dengan golongan ini..Cume........

Cume sebenarnye aku pelik dengan manusia masa kini..Berlumba-lumba nak upgrade ciptaan tuhan yang kite sedia maklum dah cukup sempurna untuk kita..Kenapa kite perlu pakai lense untuk besarkan bijik mata kite,tukar kaler bijik mate warne biru,hijau,kuning....Ape yang Allah bagi pada kite tak cukup sempurna ke???Cube persoal kembali dalam diri kalian yang terlalu taksub mengubah diri untuk kelihatan cantik sampai terlupa bahawa ciptaan maha pencipta itu dah lebih dari sempurna untuk kita.




Ini bukan entry berbaur jeles,dengki atau iri hati pada mereka yang punya biji mata yg besar,biru hijau kuning tu..Cume mahu kalian berfikir bersama dan cube mensyukuri ape yang allah dah kurniakan pada kita..Sama-sama la kite bersyukur..Insyaallah...

Beribu sesalan


Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu
Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi

Kisah janji dimungkiri lagi
Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu
Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini

Diiringi
Kisah janji
Dimungkiri
Dimungkiri

Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Sia-siaku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu
Beribu sesalanku

p/s:Rasa macam nak tuju lagu ni kat seseorang je..Tapi sape pulak kan seseorang tu..Haa kire sape yang terasa tu untuk die je la..boleh cam tu??;p

Saturday, July 9, 2011

Eskrem air tangan pertama aku...

Hari tu dah di gembar gemburkan konon-konon nak buat ice cream sendiri kan..So hari ni nak la menunjukkan hasilnye..Sorry lewat sehari sebab tak de orang nak tolong belikan bahan-bahan...Percubaan pertama yang agak okey...Nak tengok???

Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

Sama kan macam dalam internet dan entry sebelum ni??..Okey yang ni tipu...Gambar sekadar hiasan...
Sebenarnye kan macam ni je...Tak hebat pun....=(

Ini gambar setelah di tebuk-tebuk..Baru teringat nak ambik gambar...

Asal entah cepat sangat cair..Tengok die mencair dengan sangat aktiv...

Ni nampak lebih sedap kan..Tak bubuh gula..Sesuai untuk orang kencing manis..;p

Ni la hasil cubaan pertama eskrem buatan tangan sendiri..Tapi ni pun dah cukup buat idung kembang kempis sebab eskrem die sebijik cam kat kedai tu dan pasti bukan macam eskrem yang lebih-lebih buat air letak kat peti ais dan taraaaa jadi eskrem..Ni eskrem superb punye...

Kata-kata para juri..

Abah: Hurmmm boleh tahan..Macam eskrem kat kedai ni..

Emak: Lepas ni boleh la buat perisa banyak-banyak lagi..

K.long: Lepas ni boleh la beli scope eskrem tu..Okey dah ni..

See,komen dari pari juri sangat memberangsangkan..Terus rasa nak jadi saudagar eskrem..Anak pakcik ahmad pantang buat benda sedap sikit terus nak jadi peniaga..Penyakit keturunan..Walaupun masak meggi goreng sedap je pun.Tapi sayangnye angan-angan menjadi peniaga tak pernah menjadi..=(

Friday, July 8, 2011

Mega Giveaway by cik yana dan cik putih

Hye peeps..Kali ni aku nak join GA buat kali kedua..Dah gile GA nampaknye..Sebenarnye kawan aku yang meng tag aku untk GA ni..So aku cek tengok memang menarik GA ni..Tak salah nak join pun..Mane la tahu ade rezeki boleh menang ye dak...Rezeki ayam nampak di kaki rezeki cik pada nampak di jari...Boleh gitu??



Mereka bertiga wajib join selaku geng joyah...

                  *Cik tikah (joyah 1)
                  *Cik faiza (joyah 2)

Berkawan dengan lelaki perlu ade batasnya....

Persahabatan lelaki dan perempuan itu perlu ade batasannya...Tak perlu menelefon setiap hari pagi ,petang dan malam,tak perlu jugak mesej 24 jam dan jugak tak perlu berjumpa setiap hari...Kerana semua itu akan membuatkan perasaan yang tak patut muncul akan muncul sama ada dari pihak perempuan atau lelaki..Selain itu bukan ke tak manis bile perempuan berkawan berlebihan dengan si lelaki....Jadi berkawan itu perlu ade batasnye....Supaya tidak timbulnye isu berperasaan....Jarang berhubung tak semestinya melupakan...Harusnya kau mengerti bahawa masing-masing punye kehidupan masing-masing....Jadi aku harap kau mengerti wahai kawan...Please don't treat me like your special girlfriend...Tindakan kau buat aku jadi seram dan mungkin buat aku lebih menjauhkan diri...Not matter what u still my friend..Forever friend...Susahnye kalau kite tak mampu nak berterus terang pun..Hurmmmmm....


Dokumentari: Leggings Bukan Sejenis Seluar



WANITA, LENGGINGS BUKAN SELUAR TAPI SELUAR DALAM SEBENARNYE...TERGAMAK ANDA PAKAI SELAUR DALAM DI LUAR???Lu pikir la sendiri...wink..(^_^)V

Thursday, July 7, 2011

Saya mau coklat ini..!!!

Aku teringin nak dapat hadiah homemade coklat..Ade sape-sape bermurah hati nak kasi...Okey..Confirm tak de..(T___T)...Tadi jalan-jalan blog d'sweet choc homemade duk usha coklat die buat...Semuanya nampak sedap..Lalu terpikir la di sanubari ini...Kan best kalau ade sape-sape yang sudi nak kasi...*ayat sanubari tu tak bleh blaa..*

Saya nak yang macam ni..(T____T)

Ini pun okey..kalau encik boyfie kasi...Suwweeetttttnyeeee....

Yang ini lagi super duper okey...Aku harap ade orang post kat rumah aku 28 hb ni...Wink3..(^_^)V

Best dan cantik...Nak yang ni jugak laaa....

Yang ni pun nak jugakkkkkk..Okey pengsan..rambang mata...Macam ade orang nak kasi...Psiko....

Sape-sape nak kasi tu sila la kasi 28/7 ni ye..Sebab ape??/Ehh malu la nak cakap...*gedik...Sebab hari tu kan birthday saya...Kan suweet kalau awak-awak sekalian kasi saya hadiah macam ni..Tak ade salahnye kannnnnnnnnnnnnn....;p

Eskrem air tangan sendiri....

Bile puasa ni mula la nampak biskut kering pun macam nampak ayam pangang,belum lagi nampak selipar jepun  macam ikan pari...Semua pun aku nampak sedap di mata...Tadi aku jalan-jalan kat blog masak memasak..Tibe-tibe je rasa macam nak buat eskerem..Panas-panas cam ni memang kene sangat la makan eskrem...Lagi-lagi kalau dapat buat sendiri..Boleh buat banyak-banyak buat stok sampai tahun depan...

Esok aku cadang nak try buat eskrem sendiri..Resepi dah pun berada di simpanan laptop so esok just try je...Kalau menjadi confirm hebot seantero blog tapi kalau diam je tak de kaba berita tu jangan di tanya-tanya la ye confirm tak jadi...Malu la nak tunjuk benda tak jadi ye dak...

So esok aku cadang nak buat ice cream mangga dengan coklat..Wahh sekali try terus dua..Tak beragak sungguh kan..Itu pun kalau mak aku nak tolong belikan bahan-bahannye...Tunggu hasilnye esok okey....

Mungkin jadi macam ni..

Atau macam ni

ke yang macam ni??okey ni over sangat...Macam tak berapa nak mungkin je..

yang pasti tengok gmbar ni pun dah rasa macam eskrem masuk dalam tekak..makruh tak ek????;p

Birhtday die bukan birthday aku..

Hyee peeps..Hari ni aku dah buat sesuatu yang memalukan..Orang lain mungkin ade yang sedar mungkin jugak tidak sebab benda ni berlaku sepantas kilat..Sape yang sedar tu bertuah la sebab boleh mengumpat aku seantero kawan-kawan fesbuk beliau..(T__T)..

Cerita nya macam ni..Tadi aku log in fesbuk then tengok ade dua orang kawan aku punye bithday..Masih berkira-kira nak wish ke tak nak wish ni..Tapi disebabkan dua orang tu memang aku kenal maka aku wish la..Haippp aku bukan berkira sebab ape,dah banyak kali terkena..Aku wish beria tapi haram nak balas at least thank you...Okey itu mungkin boleh terima lagi tapi yang lagi sakit hati bile kawan-kawan die yang lain wish, die say thank you tapi bile time aku langsung tak bagi feedback..Aku yang berhati tisu ni wajib la kecik hati ye dak...Ape punye orang la..

Okey terus kepada pekara yang memalukan tu..Dah siap aku wish kat sorang kawan aku ni then nak wish la kat sorang lagi..Aku pergi je kat home terus tekan satu nama ni sebab dah keluar kat home orang wish kat die..Dengan penuh keyakinan aku pun pergi wall budak tu then aku wish birthday kat die..Okey settle..

Lepas tu aku pergi home balik nak berjoyah tengok ape aktiviti kawan-kawan fesbuk tibe-tibe aku ternampak ade orang wish birthday kat sorang lagi kawan aku tu..Dalam hati "ehh ade 3 orang punye birthday ke hari ni??tadi aku nampak dua orang je".

Aku pergi semula page kawan aku yang aku wish birthday tadi ternyata aku sorang je tibe-tibe wish birthday kat die..Ooohhh malunye aku...Bukan birthday die rupenye..Asal aku boleh selamber badak pergi wish kat die...Gile ape...Nasib die tak sedar...

Rupenye aku main tekan je time kat home tadi tu..Die ialah orang yang meng wish birthday kat kawan aku sorang lagi tu..Bukan birthday die...Ape punye sengal la aku ni..Haiiiyaaaaaa...Aku harap tak de orang yang perasan semua ni....Sebab aku dah delete dengan pantas dan lajunye kalah kelajuan kereta ferrari...

Serius aku maluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....Lepas ni aku tak nak wish birthday kat sape-sape lagi...Errrkkkk????

GA pertama cik fada...

Anda sukekan coklat ??...Saya juge begitu..Tadi jenguk kat blog datin tadi then ternampak datin join satu GA ni..So sebagai ahli geng joyah harus la menjoin bersama-sama kan...Nak tau GA ape meh tengok kat bawah ni..Mai la join sama-sama...Mane tau dapat coklat free..hehehehe...Cepat sebelum tarikh tutup 31-07-2011.



Anda berdua di tag..jom join sekali ============>faiza
                                                                                   Lisa

Wednesday, July 6, 2011

Diet...

Diet!!..diet!!..diet!!..Aku rasa aku memang tak kan kurus macam scha al-yahya tu.....Give up....(T______T)

Aku tak nak macam ni..die kecik comel tapi kalau aku besar ni mesti orang keji...(T____T)

Wordless wednesday...

Masa berumur 5 tahun..(klik gambar untuk tumbesaran)
Berumur 6 tahun..Masih di tadika..(saya dalam bulatan love tu)
Masa sekolah rendah darjah 5...Kusam habis muka..
Sekolah menengah sulaiman,bentong...Tingkatan 4..
Masa diploma...Kolej shahputra..Sekarng dah tukar nama kolej universiti...Hebat...
Mase degree di uitm...
Alhamdulillah,mak dan abah aku dah beri pendidikan yang cukup sempurna untuk aku...Terima kasih abah,terima kasih mak...=)

Tuesday, July 5, 2011

Happy birthday my friend..Al-fatihah...

Hari ni birthday my friend, Fadzly...Tak ada ucapan birthday yang mampu aku ucapkan...Sebab dia dah tiada kat dunia ni..Hanya mampu berdoa semoga beliau aman di sana...I miss u pakcik..Kalau kau ade sure aku dah mesej wish birthday kat kau..Tapi Allah lebih sayangkan kau...Aku redha...(T__T)..Kite berkongsi bulan lahir yang sama la pakcik...Al-fatihah........